Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі

Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі
Стало відомо про, що можуть говорити український президент Зеленський із Володимиром Путіним. У ТКГ назвали тему, яку може підняти Володимир Зеленський.

Президент України Зеленський і президент Росії Володимир Путін в разі можливої особистої зустрічі можуть обговорити тему "модернізації" Мінських угод в контексті банківської системи окупованих територій Донбасу.

Про це заявив  в ефірі програми "Ток-шоу №1" на телеканалі "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

"Один із пунктів Мінських угод... Чому президент постійно говорить про необхідність їх модернізувати, залучати ще партнерів? Тому, що не виконується, наприклад, 8 пункт додаткових заходів від 12 лютого 2015 року, там, де повернення банківської системи України на окуповані Росією території. Там же рублева система, вона була встановлена у вересні 2015 року", - заявив Арестович.

Радник української делегації також зазначив, що Мінські угоди не працюють ще з вересня 2015 року, тому їх модернізація на даний час є надзвичайно важливою для України.  Зокрема окрім цієї теми, питань які міг б підняти Зеленський під час зустрічі доволі багато: "таких пунктів багато, і це, можливо, буде одним з головних питань поновлення Мінських угод, щоб їх можна було виконати як такі".

Зокрема Олексій Арестович також оцінив можливість зустрічі президентів у Ватикані. Зрештою він зазначив, що Зеленський впевнений у підтримці української сторони у переговорах з боку міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир. Однак, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.

Читайте також
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним
Дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Франциск готовий стати посередником на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленський та президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next