Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним

Папа Римський готовий долучитись до переговорів між Зеленським і Путіним
Дипломат Ватикану кардинал Леонардо Сандрі заявив, що Папа Франциск готовий стати посередником на зустрічі між президентом України Володимиром Зеленський та президентом РФ Володимиром Путіним.

Зокрема у Ватикані вважають, що Папа Римський може зробити свій внесок на переговорах щодо миру на Донбасі, повідомляє італійське видання la Reppublica, з посиланням на слова представника Ватикану кардинала Леонардо Сандрі.

Кардинал зазначив, що наразі дипломатичне відомство Ватикану поки ще не отримувало офіційної пропозиції щодо зустрічі президентів України та Росії, однак Папа Франциск може взяти участь у ній.

"Я вважаю, що будь-яка підтримка від Святого Престолу може бути здійснена в рамках цієї роботи. Я згадую, наприклад, про зустріч, яку він провів з Аль-Сістані в Іраку, та інші подібні зустрічі", - заявив Сандрі.

Леонардо Сандрі також додав, що незважаючи на те, що "вже існує мінська група, яка працює на посередництво", Папа Римський все ж таки може зробити свій внесок в українсько-російські переговори, як це робив в інших ситуаціях.

Нагадаємо, що президент України Зеленський і президент Росії Володимир Путін в разі можливої особистої зустрічі можуть обговорити тему "модернізації" Мінських угод в контексті банківської системи окупованих територій Донбасу.

Читайте також
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі
Стало відомо про, що можуть говорити український президент Зеленський із Володимиром Путіним. У ТКГ назвали тему, яку може підняти Володимир Зеленський.
Loading...
Load next