Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані

Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.

Президент України вважає, що  найкращим місцем для зустрічі з Володимиром Путіним міг би стати Ватикан, а Папа Римський при цьому виконуватиме роль посередника між Україною та Росією. Так за даними BBC News Україна, Ватикан попередньо погодився допомогти Україні у проведенні переговорів із Російською Федерацією.

Однак російський політичний діяч Дмитро Пєсков заявив, що наразі російська сторона не отримувала офіційного запрошення на зустріч, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Зеленський сказав, що це могло б бути ідеальним місцем для зустрічі. Звісно, про це поки офіційно не знає ні Ватикан, якщо ми правильно розуміємо, ні російська сторона. Ми поки не отримували ніякої офіційної інформації", - розповів Пєсков.

Однак Пєсков не зміг дати остаточної відповіді, чи готовий Путін їхати у третю країну для зустрічі із Зеленським: "поки слід виходити з того, що говорити з Росією про справи Донбасу потрібно в рамках Мінської четвірки, як про це сказав раніше Путін".

"Готовий чи ні президент Путін кудись їхати - я не знаю", - додав російський посадовець.

Зрештою прессекретар російського президента зауважив, що Путін готовий говорити із Зеленським щодо двосторонніх відносин, однак він буде радий бачити президента України у Москві. 

Нагадаємо, що нещодавно президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир. Зокрема глава держави розповів, що зустріч із Путіним обов'язково відбудеться, адже Україна вважає, що необхідно зупинити війну на Донбасі і просуватися до справедливого й міцного миру.

Читайте також
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі Розмова Зеленського з Путіним: про що можуть говорити президенти під час зустрічі
Стало відомо про, що можуть говорити український президент Зеленський із Володимиром Путіним. У ТКГ назвали тему, яку може підняти Володимир Зеленський.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Loading...
Load next