У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує

У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що наразі триває облаштування кордону який межує з Російською Федерацією. Однак, при цьому посадовець зазначив, що такого проєкту як "Стіна" - не існує.

Зокрема на думку голови ДПСУ єдиним захистом нашої країни від загарбників є лише наше військо та інші силові структури, про це Сергій Дейнеко заявив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна", яке було опубліковане сьогодні, 5 травня.

"Проекту "Стіна" немає. Така назва збереглася в побуті. На жаль, в нашому суспільстві проект "Стіна" асоціюється лише з негативними проявами", - зазначив Дейнеко.

Зазначимо, що очільник  Державної прикордонної служби України переконаний, що завершення облаштування кордону з РФ залежить від того, що “саме хоче бачити суспільство на кордоні з країною-агресором”.

"Треба розуміти, що немає такої стіни, яка б нас надійно від неї захистила, стала своєрідним саркофагом від російських "Іскандерів" і танків. Такої стіни не існує. Єдиною стіною може бути готовність до самопожертви і мужність наших воїнів з ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та всіх інших сил безпеки і оборони", - пояснив Сергій Дейнеко.

Посадовець також додав, що в його уявленні так звана "стіна" повинна забезпечувати 100% контроль за лінією кордону

"Саме таке інженерне облаштування ми і проводимо. Облаштовуємо протитанковий рів, контрольно-слідову смугу, рокадну дорогу і завершуємо це все створенням системи відеоспостереження. Тобто ми будуємо вежі, на які встановлюємо відеокамери та тепловізори, які постійно у форматі 24/7 забезпечують контроль за державним кордоном. Це найбільш ефективна система, яка дозволяє повністю виключити людський фактор", - зазначив голова ДПСУ.

Нагадаємо, що ініціатором проєкту “Стіна” став експрем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Згодом у 2018 рік міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що споруда готова на 80%.

Читайте також
Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео) Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.
Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації заявило, що до 15 червня усі нелегали повинні покинути територію країни. В іншому випадку їх "виженуть" з країни, зокрема у Росії наразі перебуває понад 150 тисяч українців.
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
Loading...
Load next