Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі

Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.

Президент Володимир Зеленський допускає проведення всеукраїнського референдуму щодо Донбасу в разі, якщо врегулювання конфлікту на сході України не вдасться досягти в нормандському форматі, з Росією і Сполученими Штатами. Про це Зеленський заявив у інтерв'ю "VIP з Наталією Мосейчук"  на телеканалі "1+1".

Якщо у нас не вийде будь-яких альтернативних домовленостей з США, з РФ, окремо з Європою і паралельно нормандський формат. Якщо все це не вдасться, то про стіну буде голосувати народ України, - наголосив президент.

Президент Зеленський також вважає, що питання про повний розрив відносин з Донбасом повинно бути винесено на референдум, однак, лише в тому випадку, якщо всі переговори будуть провалені. Стосовну "стіни" президент наголосив, що - це складне питання.

Стіна – це ж не просто слова чи щось, що хтось будує. Стіна – це все. Стіна – в усіх відносинах, усіх комунікаціях. Тобто, стіна – це повне розірвання відносин у тому чи іншому вигляді. Я вважаю, що цей план може бути, але, я вважаю, про запуск цього плану має приймати рішення народ України, - наголосив глава держави.

Зокрема, Володимир Зеленський зазначив, що Росія не дотримується Мінських угод, видаючи населенню тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей російські паспорти: "350-400 тисяч паспортів – це підтверджені дані. Ці люди там живуть і з російськими паспортами, і з українськими. Це велика проблема паспортизації. Цього немає в Мінських домовленостях. Це говорить про те, що вони порушуються з боку Російської Федерації"

Нагадаємо, що у травні стало відомо, що Російська Федерація в окупованих районах Донецької і Луганської області за два роки надала російське громадянство в спрощеному порядку майже 530 тисячам жителів.

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі
Заради залучення американської допомоги та підтримки у розв'язанні військового конфлікту може з’явитися новий формат, не лише "нормандський".
"Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу "Припинити агресію проти України": США закликали Росію забратися з Донбасу
Росія повинна повністю виконати свої мінські зобов’язання - вивести свою зброю та очолювані неї сили, підтримати розформування збройних угрупувань, що діють на Сході України, та повернути Україні контроль над міжнародно визнаним кордоном України.
Loading...
Load next