Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів

Росія погрожує, що депортує з країни понад 150 тисяч українських нелегалів
Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації заявило, що до 15 червня усі нелегали повинні покинути територію країни. В іншому випадку їх "виженуть" з країни, зокрема у Росії наразі перебуває понад 150 тисяч українців.

За даними російського Міністерства внутрішніх справ, українці перебувають у країні нелегально. Тому до 15 червня вони будуть змушені покинути територію РФ, в протилежному випадку їх депортують та заборонять в'їзд у країну.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости", із посиланням на слова заступника голови установи Олександра Горового.

"Якщо ми цю чисельність до 15 червня не приберемо, як того передбачає указ президента, ці люди будуть піддані покаранню аж до депортації та закриття кордонів", - зазначив Горовий.

Однак, окрім 150 тисяч українців у Росії нелегально перебуває також:

  • 247 тисяч - таджиків;
  • 120 тисяч - азербайджанців;
  • 115 тисяч - киргизстанців;
  • 61 тисяча - вірмен;
  • 56 тисяч  молдаван;
  • 49 тисяч - казахстанців. 

Зазначимо також, що за даними "Радіо Свободи", у 2020 році 3 тисячі українців переїхали на постійне місце проживання за кордон. Найбільше – у США, Німеччину та Росію.

Читайте також
У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує У прикордонній службі України заявили, що проєкту "Стіна" на кордоні з Росією не існує
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко повідомив, що наразі триває облаштування кордону який межує з Російською Федерацією. Однак, при цьому посадовець зазначив, що такого проєкту як "Стіна" - не існує.
Loading...
Load next