Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС

Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС
Президенти Володимир Зеленський та Егілс Левітс підписали декларацію щодо європейської перспективи України.

Про це повідомляється у заяві на сайті президента держави.

Підписання відбулося під час відеоконференції посадовців, коли Зеленський перебував з робочою візитом у Луганській області.

За результатами розмови була підписана спільна Декларація про європейську перспективу України, у якій лідери двох держав вітають значний прогрес, досягнутий у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підтримують необхідність її оновлення, погоджуються з необхідністю стратегічного перегляду ініціативи «Східне партнерство» та висловлюють наміри посилити спільні зусилля з підтримки інтеграції України до Європейського Союзу, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті латвійського президента, держава готова допомогти своїм професійним досвідом в управлінні реформами та європейської інтеграції.

Зокрема, Левітс підтвердив свою участь в інавгураційному саміті Кримської платформи у Києві 23 серпня.

Читайте також
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом
Володимир Зеленський прибув з робочим візитом у Херсонську область, яка межує із територією окупованого Криму. Військові ЗСУ показали президенту свою систему укріплень та доповіли про обстановку.
Loading...
Load next