Україна передала США список найбільш екстрених потреб армії ЗСУ

Україна передала США список найбільш екстрених потреб армії ЗСУ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, який українська сторона передала Сполученим Штатам список та які найбільш екстрені потреби української армії туди входять.

Зокрема Кулеба впевнений, що Україна отримає військову допомогу від США, про це міністр заявив в інтерв'ю для німецького каналу Deutsche Welle.

"Ми передали США список найбільш екстрених потреб української армії. Деякі позиції з цього списку виконати легше, інші складніше", - повідомив очільник МЗС.

Також Кулеба зазначив, що Україна не розраховує отримати відразу все з цього списку, однак він впевнений, що допомога буде надана. Також він наголосив, що українська влада не розраховує на прибуття іноземних військ, однак все ж очікує від партнерів технічної підтримки в протистоянні РФ.

"Ми не розраховуємо отримати все і відразу, але ми добиваємося прогресу по цих позиціях, які можливо отримати наразі. Я не сумніваюся, що ми отримаємо певну кількість позицій з цього списку. І це не вимагає відповідних витрат. Це питання кооперації, технічних деталей, і я не сумніваюся, що ми все це отримаємо", - додав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що нещодавно державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявляв, що Пентагон розгляне будь-який запит України на військову допомогу. Також наразі у США обговорюють можливість розміщення в Україні зенітних ракетних комплексів Patriot.

Читайте також
Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених
Питання українських військовополонених, заручників і політв'язнів порушуватимуть під час візиту Зеленського у США.
Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар Блінкен прилетів до Києва: що відомо про терміновий візит та з ким зустрінеться держсекретар
Раніше Міністерство закордонних справ України офіційно підтвердило, що 19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит в Україну.
Loading...
Load next