В Україні розробляють месенджер для військових: деталі

В Україні розробляють месенджер для військових: деталі
Команда Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України розробляють месенджер для військових.

Зараз команда Держспецзв’язку, наприклад, тестує власний месенджер – «Розмова». Його зробили власними силами програмісти з різних регіонів, – розповів голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь.

Спочатку месенджер перевірять на рівень захищеності, а потім вирішать, чи пропонувати військовим. Про це в інтервʼю Forbes сказав Юрій Щиголь.

Українським військовослужбовцям не рекомендують користуватися соціальними мережами на кшталт WhatsApp чи Telegram. Замість них пропонують швейцарський месенджер Threema. Однак поки це лише рекомендація, адже складно прослідкувати, які додатки завантажують військові.

Змушувати військових користуватися іноземною програмою, яка не сертифікована в Україні, – не можна, – додав Щиголь.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Генерал ЗСУ розкритикував візит Зеленського на острів Зміїний Генерал ЗСУ розкритикував візит Зеленського на острів Зміїний
Генерал Збройних вказав на помилки Зеленського і його підлеглих під час візиту на острів Зміїний. За його словами, вони порушили правила безпеки.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next