Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених

Зеленський привіз Байдену на зустріч у США список українських полонених
Питання українських військовополонених, заручників і політв'язнів порушуватимуть під час візиту Зеленського у США.

Президент України Володимир Зеленський привезе своєму американському колезі Джо Байдену важливий документ - списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в Криму. На зустрічі у Вашингтоні лідери України та США обговорять питання українських полонених та можливості їх визволення. Про це повідомила уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова в ефірі "Україна 24", повідомляє "Українська правда".

Президенту готували списки зниклих безвісти, полонених, заручників і політв'язнів. І знаю, що всі ці документи президент пощастить в Америку, - зазначила Денісова.

Зокрема, зауважимо, що Людмила Денісова наразі не уточнила, скільки імен українців знаходяться у цих списках, з якими Володимир Зеленський полетів у США на переговори з Джо Байденом. Проте, ймовірно, що перелік цих імен чималий.

Знаю, що всі ці питання там порушуватимуть і обговорюватимуть, - додала омбудсмен.

Окрім цього, під час офіційного візиту в США президент України Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні 31 серпня і 1 вересня, після чого вирушить до Каліфорнії.

Нагадаємо, що зустріч президента України Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом не відбудеться 31 серпня. Зустріч президентів перенесли з 31 серпня, оскільки це останній день евакуаційних процедур з Афганістану.

Дата нової зустрічі - 1 вересня: "З огляду на непередбачуваність і напруженість ситуації в Афганістані, не може виникати жодних двозначностей через те, що американській стороні потрібен фокус на цій темі в цей день", - повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. 

Читайте також
У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео) У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео)
Під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі.
"Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео) "Пройде у форматі віч-на-віч": зустріч Зеленського та Байдена у CША перенесли (відео)
В Україні назвали офіційну дату зустрічі президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Вона відбудеться в останній день літа - 31 серпня цього року.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Loading...
Load next