ДБР завершило розслідування справи екссудді КСУ Тупицького щодо підкупу свідка

ДБР завершило розслідування справи екссудді КСУ Тупицького щодо підкупу свідка
Правоохоронці Державного бюро розслідувань завершили розгляд кримінальної справи щодо відстороненого голови Конституційного Суду Олександра Тупицького, яка стосувалась підкупу свідка та неправдивих свідчень.

Скандального голову КСУ Олександра Тупицького підозрюють у завідомо неправдивих свідченнях і штучному створенню доказів захисту, а також у підкупі свідка. Слідчі ДБР завершили розсілування цієї справи, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя (ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що під час досудового розслідування було отримано докази, які є достатніми для складання обвинувального акту Тупицькому. Оскільки з'ясувало, що впродовж 2018-2019 років Тупицький неодноразово надавав неправдиві показання з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, слідчому Генеральної прокуратури. 

Наразі матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту. Після цього обвинувальний акт буде направлений до суду.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці Державного бюро розслідувань прийшли із обшуками до будинку скандального екссудді КСУ - Олександра Тупицького. Обшуки у будинку проводились у присутності Тупицького, його дружини, двох малих дітей та адвоката.

Читайте також
Тупицький не з'явився до суду, бо боїться за своє життя
Суддя Конституційного суду України, Олександр Тупицький, не з'явився до суду де йому мали обрати запобіжний захід.
Тупицький оскаржує указ Зеленського про скасування своїх обов'язків судді
Учора, до Касаційного адміністративного суду надійшло звернення про скасування указу президента України, щодо відсторонення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від його посадових обов'язків.
Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади Дружити з Тупицьким вигідно: "Батьківщина" та "ЄС" хочуть повернути суддю КСУ до влади
Фракції "Батьківщина" та "Європейська Солідарність" зацікавленість у тому, щоб Конституційний Суд під керівництвом скандального судді Олександра Тупицького продовжував продукувати неконституційні та антидержавні рішення.
Loading...
Load next