Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати

Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.

Верховна Рада прийняла рішення затвердити кандидатуру Ляшка, подану Денисом Шмигалем на посаду нового міністра МОЗ. 41-річний Віктор Ляшко замінив на посаді Максима Степанова, якого звільнили 18 травня.

За відповідне рішення щодо обрання Ляшка новим очільником МОЗ проголосували 262 народних депутати із 377, зареєстрованих в сесійній залі, повідомляє видання "Укрінформ".

Відомо, що від партії "Слуги народу" "за" проголосували 224 депутати, від групи "Партія "За майбутнє" - 15, від групи "Довіра" - 18, від позафракційних - 5. Однак, всі інші депутатські фракції – "ОПЗЖ, "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос" – не дали жодного голосу за підтримку рішення на користь Ляшка.

Зокрема глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Ляшко буде міністром з випробувальним терміном на пів року.

Одразу після голосування Ляшко склав присягу і пообіцяв сумлінно виконувати свої обов'язки, зокрема, успішно завершити боротьбу проти епідемії коронавірусу. А також пообіцяв зробити все можливе, щоб забезпечити українців вакцинами у перші сто днів своєї роботи міністром.

Нагадаємо, що учора, 19 травня, Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення нинішнього головного санлікаря країни Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров’я. Зазначимо, Віктор Ляшко під час виступу на профільному комітеті ВРУ заявив, що визначив нового головного санітарного лікаря, яким у разі підвищення він не може залишатися. 

Читайте також
Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата Ляшко - новий міністр МОЗ: Шмигаль офіційно запропонував Раді нового кандидата
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради щодо затвердження санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового очільника МОЗ, після вчорашнього звільнення Максима Степанова.
Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата
Депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я - основними причинами відставки є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильна увага до міністра з боку НАБУ.
Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ
Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення нинішнього головного санлікаря країни Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров’я.
Loading...
Load next