Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра

Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.

Профільний комітет Ради рекомендував парламенту визначитися з відставкою Авакова шляхом голосування, тому його члени самі цього питання так і не вирішили. Тому, Комітет порекомендував парламентарям самостійно визначитися із рішенням цього питання шляхом голосування, підтримувати чи не підтримувати заяву Авакова про відставку. 

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 14 липня, на засіданні правоохоронного комітету.

Зокрема, Авакова запросили на засідання комітету, але він не був присутній, інформації про причини неявки міністра в комітет також не надходила. Також зауважимо, що новий кандидат на посаду голови МВС, голова цього комітету Денис Монастирський був присутній, але вирішив не брати участі у голосуванні.

Нагадаємо, що розмови щодо звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вирували вже давно. Зокрема, в Офісі Президента раніше заявляли, що очільник МВС зможе залишитися на посаді лише за умови, якщо в Україні більше не відбудеться злочинів за участю поліцейських. До прикладу, як-от вбивство п’ятирічного Кирила Тлялова в Переяславі чи зґвалтування жінки у відділку поліції в Кагарлику.

Проте учора, 13 липня, очільник МВС Арсен Аваков написав заяву на звільнення та подав у відставку.
 

Читайте також
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео) За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео)
Він не уточнив, для відставки кого саме відбувається ймовірний підкуп, але пообіцяв також офіційно звернутися до правоохоронних органів.
Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата
Депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я - основними причинами відставки є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильна увага до міністра з боку НАБУ.
Loading...
Load next