Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата

Міністра МОЗ Максима Степанова відправили у відставку: "за" проголосувало 292 депутата
Депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо звільнення Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я - основними причинами відставки є провал кампанії з вакцинації від Covid-19 і пильна увага до міністра з боку НАБУ.

Депутати Верховної ради підтримали звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який був призначений на цю посаду в березні 2020 року. Зокрема "за" проголосувало 292 нардепи, при тому, що для ухвалення такого рішення потрібно було лише 226 позитивних голосів.

Депутати із яких партій підтримали звільнення Степанова?

  • "Слуга народу" – "за" 203 нардепів.
  • "Опозиційна платформа – За життя" – "за" 10 народних обранців.
  • "Європейська солідарність" – "за" 25 нардепів.
  • "За майбутнє" – "за" 15 народних обранців.
  • "Голос" – "за" 18 нардепів.
  • "Довіра" – "за" 15 народних обранців.
  • Позафракційні – "за" 6 нардепів.

Члени фракції "Батьківщина" покинули сесійну залу ще на самому початку засідання.

Відразу після голосування Степанов негайно вийшов з приміщення Верховної Ради та кудись поїхав. Журналісти не мали змоги поспілкуватися з політиком, повідомляється у Telegram-каналі PavlovskyNews.

"Наш журналіст не встиг поставити запитання звільненому ексміністру охорони здоров'я Максиму Степанову, який моментально покинув Раду після голосування за його відставку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 14 травня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль направив до Верховної Ради подання про відставку Максима Степанова. Зокрема Степанов заявив, що піде у відставку лише тоді, коли за це проголосує ВР.

Ймовірно, що тепер зайняти його місце може головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Додамо, що з грудня 2019 року Віктор Ляшко працює на посаді санітарного лікаря України й також був заступником міністрів МОЗ Зоряни Скалецької, Іллі Ємця та Максима Степанова. 

Читайте також
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину" Відставка Степанова: ексголова МОЗ заявив, що його звільнили за "вибивання грошей на медицину"
Учора, 18 травня, нардепи підтримали подання щодо звільнення Степанова з очільника Міністерства охорони здоров'я - "за" проголосувало 292 депутати.
Loading...
Load next