Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків

Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків
Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо рішення РНБО від 14 травня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зокрема Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції, які будуть застосовані проти ватажків самопроголошених терористичних утворень  "ДНР" та "ЛНР", а також "очільника" окупованого Криму. Про це йдеться в указі глави держави, підписаному 21 травня.

До переліку потрапили очільники "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник, а також самопроголошений прем'єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Санкції передбачають:

  • блокування активів;
  • заборону на в'їзд на територію України;
  • відмову у наданні та скасування віз, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на еміграцію;
  • відмову у продовженні строку перебування в Україні;
  • неможливість набуття громадянства України та примусове видворення.

Зауважимо, що окрім ватажків бойовиків, під дію санкції також потрапили російські телеканали і компаній - їх у списку аж 138.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, що під час засідання Ради національної безпеки України, яке відбулось 14 травня було прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій проти 557 злодіїв в законі і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами. Відомо також, що більшість з "контрабандистів" знаходяться зараз за межами України, а кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі – з 34 до 17 осіб. 

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів" В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів"
Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки України було прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій до 557 так званих “злодіїв у законі”, які наразі є відомими у всьому світі.
Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО
Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування максимальних санкцій проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.
Loading...
Load next