В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів"

В Україні РНБО ввела санкції проти понад 550 "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів"
Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки України було прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій до 557 так званих “злодіїв у законі”, які наразі є відомими у всьому світі.

Президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook заявив, що РНБО запровадила санкції проти 557 злодіїв в законі і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами.

"Після ухвалення закону про "злодіїв у законі", стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев’яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 "злодіїв у законі", відомих наразі у світі", - заявив президент.

За його словами, більшість з "контрабандистів" знаходяться зараз за межами України, а кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі – з 34 до 17 осіб. 

“Сьогодні ми зробили все, аби ця цифра дорівнювала нулю”, – запевнив він.

Як зазначив Зеленський, до всіх цих осіб застосовано такі заходи як блокування активів, заборону в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на тимчасове або постійне проживання, скасування дозволу на імміграцію, відмову в продовженні терміну перебування в Україні, неможливість отримання ними громадянства України і примусове видворення.

Зокрема президент повідомив, що на засіданні також порушили питання державних земель і будинків в Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього Президента за дуже символічну плату почали користуватися низка незрозумілих осіб.

 

Читайте також
Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків
Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо рішення РНБО від 14 травня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".
Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО Проти Януковича та його оточення Зеленський ввів максимальні санкції РНБО
Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування максимальних санкцій проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення.
В Україні оприлюднили імена ТОП-10 контрабандистів, проти яких ввели санкції
У Раді національної безпеки і оборони оприлюднили перелік ТОП-10 українських контрабандистів. Проти цих осіб запровадили персональні санкції.
Loading...
Load next