"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні

"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.

Йдеться про закриття телеканалів 112 Україна, NewsOne й ZiK, що пов'язані з проросійськими нардепами, яких підозрюють у державній зраді Тарасом Козаком та Віктором Медведчуком. Зокрема крок закриття цих каналів в ООН вважають необґрунтованим.

Про це йдеться у звіті управління Верховного комісара ООН із прав людини за період з 1 лютого до 30 квітня 2021 року.

Це рішення суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини, оскільки не містить обґрунтування необхідності і пропорційності і не було ухвалено незалежним органом, - йдеться у звіті, який був опублікований у вівторок, 1 червня.

У документі Організації Об'єднаних Націй також зазначається, що законопроєкти спрямовані на встановлення покарання за "колабораціонізм" з ворожою державою, також викликають стурбованість, оскільки не відповідають міжнародним стандартам на вільне вираження думки, мирних зібрань і об'єднання. 

Нагадаємо, що 2 лютого цього року Володимир Зеленський своїм підписом підтвердив рішення РНБО запровадити санкції проти Тараса Козака та його компаній. Саме це й призвело до закриття трьох проросійських телеканалів, які формально належать Козаку та Медведчуку - 112 Україна, NewsOne й ZiK.

Зокрема 24 квітня всесвітня платформа YouТube заблокувала сторінки цих телеканалів. Від цього дня глядачі заблокованих телеканалів не мають змоги переглядати їхні ефіри й у мережі інтернет.

Читайте також
Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня Телеканали Медведчука: суд вирішив відкласти справу щодо санкцій до 20 вересня
Верховний суд переніс на осінь розгляд справи про санкції щодо телеканалів Медведчука. Наступне засідання відбудеться 20 вересня.
"На знак протесту": нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович заклеїв собі рот у прямому ефірі (відео) "На знак протесту": нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович заклеїв собі рот у прямому ефірі (відео)
Проросійський нардеп від "ОПЗЖ" Рабінович також зауважив, що його виступи сумно закінчуються для телеканалів. Він зазначив, що чотири із таких вже закрили.
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
Loading...
Load next