Всеукраїнський форум "Україна 30. Земля": Зеленський виступить щодо ринку землі

Всеукраїнський форум "Україна 30. Земля": Зеленський виступить щодо ринку землі
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, візьме участь у Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля".

Основними темами форуму будуть конкурентоспроможність аграрного бізнесу, вплив ринку землі на діяльність фермерів та інструменти надання державної допомоги аграріям, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Всеукраїнський форум "Україна 30. Земля", відбудеться у Києві 24-26 травня.

До роботи форуму долучаться члени уряду, народні депутати, представники дипломатичних установ, міжнародних організацій та іноземні експерти, - йдеться у повідомленні ОП.

Під час форуму планується обговорити управління територіями в умовах ринку землі та діджиталізацію земельних відносин. 

Крім того, буде презентовано можливості національної інфраструктури геопросторових даних, землеустрою та картографії, а також новий інструмент для громад - геопортали, йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначимо, що за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", про відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року знають три чверті опитаних українців (78%). Ще 22% нічого про це не знають. Зокрема проголосували б проти запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення 64% опитаних. Тим часом підтримали б ініціативу 36% тих, хто проголосував.

Читайте також
Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2194 про дерегуляцію управління у сфері земельних відносин, який дозволяє передавати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.
"Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним "Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним
Президент України впевнений в тому, що їхня зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним все ж таки колись відбудеться навіть попри затягування російської сторони з її термінами.
Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні
Президент Володимир Зеленський сподівається обійтися без всеукраїнського референдуму щодо закону про олігархів, однак це питання може бути все ж таки винесене на всенародне опитування за певних умов.
Loading...
Load next