Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні

Зеленський підписав закон, який є необхідним для завершення земельної реформи в Україні
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2194 про дерегуляцію управління у сфері земельних відносин, який дозволяє передавати землі за межами населених пунктів у комунальну власність.

Документ є необхідним для завершення земельної реформи в Україні. Підписання відповідного законопроєкту відбулось у ході його виступу на форумі "Україна 30. Земля".

Закон докорінно змінює землеустрій нашої держави і його називають "земельною конституцією". Це закон, який прибирає у кабінетного посадовця функцію оформляти право на землю, яку він навіть ніколи у своєму житті не бачив, - наголосив президент, коментуючи закон безпосередньо перед його підписанням.

Зеленський також зазначив, що цей закон остаточно повертає право громадам розпоряджатися своїми землями та закріплює положення, які надають право продажу та купівлі землі лише винятково для українців. Після цієї заяви президент підписав відповідний законопроєкт і продемонстрував його.

Зазначимо, що згідно з документом, землі державної власності за межами населених пунктів передаються у комунальну. Однак винятком є ​​ті землі, які є необхідними для держави для виконання її функцій.

Нагадаємо, що учора стало відомо, що президент України Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, візьме участь у Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля". Основними ж темами сьогоднішнього форуму стануть конкурентоспроможність аграрного бізнесу, вплив ринку землі на діяльність фермерів та інструменти надання державної допомоги аграріям
 

Читайте також
Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті» Зеленський підписав закон про оподаткування резидентів «Дія Сіті»
Закон передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Дія Сіті».
Всеукраїнський форум "Україна 30. Земля": Зеленський виступить щодо ринку землі Всеукраїнський форум "Україна 30. Земля": Зеленський виступить щодо ринку землі
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 24 травня, візьме участь у Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля".
Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум
Згідно з підписаним документом, народ має право самостійно та без участі політиків вирішувати державні питання.
Loading...
Load next