"Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним

"Вона неминуча": Зеленський про майбутню зустріч із Путіним
Президент України впевнений в тому, що їхня зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним все ж таки колись відбудеться навіть попри затягування російської сторони з її термінами.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що зустріч із російським президентом Володимиром Путіним відбудеться і "вона є неминучою". Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю журналістам Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Тільки якщо він не хоче нічого закінчувати, зустрічі не буде. Інших причин, я вважаю, немає. Тому будемо сподіватися, що найближчим часом ми отримаємо дати, адженду й терміни, що важливо, - заявив Зеленський.

Зокрема, президент наголосив, що всі розуміють, що відбувається та який може бути порядок денний. Зеленський також вважає, що саміт Путіна з президентом США Джо Байденом не прискорить його зустріч з російським лідером.

Президент Путін сказав, що він готовий до зустрічі, і я вважаю, що зустріч буде. Сьогодні, я не знаю причин, але вони занадто відтягують. Та відтягуванням питання не вирішити. Порушують питання російської мови, церкви тощо, - заявив глава держави.

Зазначимо, що раніше Путін підтверджував свою готовність до зустрічі із Зеленським, але поки що це затягується російською стороною. 

Нагадаємо, що сьогодні, 16 червня, у швейцарській Женеві, розпочалась зустріч президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна. Зокрема, остання зустріч президентів Росії та США відбулася ще у 2018 році - за президентства Дональда Трампа.

Читайте також
Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані
Президент України заявив, що він має намір зустрітись із Володимиром Путіним у Ватикані. Адже це, на його думку, ідеальне місце для діалогу про мир.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані Кремль відреагував на пропозицію Зеленського щодо зустрічі з Путіним у Ватикані
Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що наразі Росія не отримувала офіційної пропозиції від президента Зеленського провести зустріч з Путіним у Ватикані.
Loading...
Load next