Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду

Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Центральна виборча комісія подала апеляцію на рішення Верховного Суду, який вже вдруге скасував протокол ЦВК про обрання кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка депутатом Верховної Ради на окрузі №87, що на Івано-Франківщині.

Про це повідомила пресслужба ЦВК у Facebook.

Комісія ... детально проаналізувала рішення Верховного Суду та подала апеляційну скаргу на це його рішення, - йдеться у повідомленні ЦВК.

У комісії також додали, що наразі немає однозначного юридичного алгоритму дій і правового механізму для вирішення ситуації на 87-му окрузі.

Вибори у 87-му окрузі: хронологія подій

Нагадаємо, що 23 травня, Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Відповідний позов до Верховного Суду подав опонент Вірастюка – Олександр Шевченко, оскільки вважає, що Вірастюк набрав на виборах на 184 голоси менше, ніж він, але пізніше з шести округів вкрали 504 бюлетені з голосами за переможця.

Читайте також
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги
Велика палата ВСУ відмовила Шевченку та скасувала рішення Верховного суду щодо скасування протоколу ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Згідно з ухваленим рішенням протокол ЦВК про результати виборів - є законний, а Вірастюк - є народним депутатом.
Loading...
Load next