Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом

Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Відповідний позов до Верховного Суду подав опонент Вірастюка – Олександр Шевченко. 

Верховний Суд у справі N9901/173/21 за позовом кандидата Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Відповідне рішення прийнято у неділю, 23 травня, - йдеться у повідомленні Громадянської мережі "ОПОРА".

Також відомо, що суд скасував першу та другу постанови ЦВК від 19 травня, якою визнано, що голосування на 6 проблемних дільницях 87 округу Івано-Франківської області, де під час перерахунку бюлетенів було виявлено менше голосів за кандидата Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничих виборчих комісій.

Як зауважили в "ОПОРІ", у разі подання апеляції, справа буде переглядатися Великою палатою Верховного Суду, допоки це рішення не є остаточним.

Нагадаємо, що 5 травня ЦВК відмовилася реєструвати Василя Вірастюка, кандидата від партії "Слуга народу" народним депутатом України. Згодом депутати партії "Слуги Народу" прокоментували рішення суду, щодо відмови у реєстрації Вірастюка депутатом. Зокрема у "Слузі народу" не виключають того, що це могло статися внаслідок роботи опонентів політичних сил.

Нинішня ситуація демонструє, що політичні опоненти намагаються максимально відтермінувати остаточне визнання Василя Вірастюка переможцем. Тим самим вони відбирають у жителів Прикарпаття право мати свого представника у парламенті та з його допомогою вирішувати нагальні проблеми, - заявили у "Слузі народу".

Пізніше, 19 травня ЦВК визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Тоді ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, згідно з яким переможцем виборів залишався Василь Вірастюк, однак цю постанову знову ж таки скасували.
 

Читайте також
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у 87-му окрузі
Верховний суд пізно ввечері 1 травня визнав протиправним і скасував протокол Центральної виборчої комісії від 22 квітня 2021 року, яким кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк визнавався переможцем на довиборах на Івано-Франківщині.
Loading...
Load next