Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги

Вірастюк таки переможець та депутат: Велика Палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги
Велика палата ВСУ відмовила Шевченку та скасувала рішення Верховного суду щодо скасування протоколу ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Згідно з ухваленим рішенням протокол ЦВК про результати виборів - є законний, а Вірастюк - є народним депутатом.

Велика палата ВСУ задовольнила апеляційні скарги Василя Вірастюка, партії "Слуги народу" та Центральної виборчої комісії. Внаслідок цього палата скасувала попереднє рішення касаційного суду щодо визнання протиправними дії Центрвиборчкому про оголошення результатів виборів на окрузі №87, повідомляє Суспільне.

Рішення касаційного адміністративного суду у справі Верховного суду від 23 травня скасувати та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову кандидата у народні депутати Олександра Шевченка до ЦВК. Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті Великою Палатою Верховного Суду від 29 травня. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає, - йдеться у повідомленні.

Зокрема Верховна палата ВСУ також ухвалила рішення щодо стягнення із головного конкурента Вірастюка на виборах - Олександра Шевченка до спеціального фонду державного бюджету України судовий збір у розмірі 24 тисячі 970 гривень.

Нагадаємо, що 23 травня Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.

Перед цим 19 травня ЦВК визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Тоді ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, згідно з яким переможцем виборів залишався Василь Вірастюк, однак цю постанову знову ж таки скасували.

Читайте також
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом Суд скасував протокол ЦВК про визнання Вірастюка обраним депутатом
Верховний Суд скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 року про встановлення результатів виборів в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом ЦВК визнала Вірастюка обраним народним депутатом
Центральна виборча комісія визнала Василя Вірастюка народним депутатом на довиборах на Івано-Франківщині. Відповідний протокол затвердили сьогодні, 19 травня.
Loading...
Load next