Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії

Глава Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. У ЄС з Російською Федерацією зараз "дуже напружені" відносини.

За слів голови Європарламенту після введення санкцій проти Білорусі через інцидент з літаком Ryanair ЄС повинен розглянути подальші санкційні заходи і проти Росії. Про це в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke заявив голова Європейського парламенту Девід Сассолі.

Ми повинні посилити санкції проти російських чиновників, але також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством і підтримати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ, - заявив Сассолі.

На думку глави ЄП, первісна реакція ЄС на примусову зміну маршруту пасажирського літака Ryanair під приводом мінування була рішучою і одноголосною, але на цьому, як він вважає, не можна зупинятися. Сассолі нагадав про отруєння і тюремне ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального, а також триваючу агресію Росії проти України.

Крім того, Сассолі також засудив затримання ексголовреда Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича в Білорусі й закликав активізувати подальші заходи для звільнення затриманого блогера: "Його фото слід виставляти у всіх аэопортах і ​​в Європарламенті".

Нагадаємо, що Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.

Читайте також
Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера Протасевича допитували російські бойовики: Лукашенко розповів деталі затримання білоруського опозиціонера
На початку червня Лукашенко запропонував "слідчим" з ОРДЛО допитати Протасевича, які прийняли цю пропозицію та поговорили із білоруським опозиціонером.
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
Loading...
Load next