Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі

Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі
Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.

Про це написав речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Twitter.

Вчергове тривожні новини з Білорусі. Цього разу у Мінську затримано білоруського журналіста Романа Протасевича. Чергова атака на свободу слова з боку білоруської влади. Вимагаємо негайного звільнення. На час утримання під вартою права затриманого мають бути безумовно ґарантовані, - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, що літак компанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса сьогодні, 23 травня посадили у Мінську. Все через повідомлення про замінування, хоча ніякої вибухівки так і не знайшли. На борту був колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Його затримали через відкриті кримінальні справи проти нього. Журналісту загрожує до 15 років ув'язнення

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото) Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)
У Києві біля огорожі посольства Білорусі затримали активіста Петра Маркелова, який намагався перекинути на територію установи мішок із гноєм.
Підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета випустили із київського СІЗО Підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета випустили із київського СІЗО
Через півтора року підозрюваного Антоненка у вбивстві журналіста Павла Шеремета суд відпустив з СІЗО додому на цілодобовий домашній арешт.
Loading...
Load next