Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст

Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський і глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко відповідають критеріям, за якими їх можуть включити до реєстру олігархів.

Бізнесмен та олігарх Ігор Коломойський, а також експрезидент України Петро Порошенко можуть потрапити до реєстру олігархів ㅡ оскільки підпадають під відповідні критерії. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера".

У законі вказано, що якщо твій бізнес-партнер є чиновником, вказаним у списку, наприклад, народним депутатом, ти маєш вплив на політичне життя. Партнерів пана Коломойського, офіційних, у Верховній Раді є, і не один. Тому пан Коломойський точно потрапляє, - зазначив Малюська.

Зокрема міністр додав, що "Європейська солідарність" усвідомлює, що їхній лідер теж автоматично потрапляє до реєстру, і це теж зрозуміло". У партії також переконані, що законопроєкт про деолігархізацію спрямований особисто проти Порошенка та кажуть, що таким чином президент Володимир Зеленський хоче захопити владу.

Закон писався під олігархічну систему, і він має наслідки. Якщо ви не хочете потрапити до реєстру ㅡ позбудьтесь упливу на політичне життя, залишайтесь зі своїми активами, не підходьте до політики, до ЗМІ, - наголосив Малюська.

Зазначимо, що нещодавно у інтерв'ю "Радіо Свобода" Коломойський зізнався, що він морально готовий потрапити у реєстр олігархів, але б йому не хотілось бути там одному. 

Морально я готовий потрапити до реєстру олігархів. Не хотілося б, звісно, бути "білою вороною" і опинитись одному в цьому реєстрі. Але я, за великим рахунком, вже звик, що мене де-факто називають олігархом. Тому яка вже різниця? Тепер ще й офіційно в реєстр внесуть. Костюм пошию і нашию на нього зірку "Олігарх", - заявив Ігор Коломойський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський цього тижня вніс до парламенту так званий закон про олігархів. Згідно з ним, Рада нацбезпеки і оборони може включити до реєстру олігархів осіб за наявністю трьох з чотирьох умов: значний вплив на ЗМІ, участь у політичному житті, бенефіціарне володіння компанією-монополістом і статки понад один мільйон прожиткових мінімумів (близько 83 мільйонів доларів за поточним курсом)

Читайте також
Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні
Президент Володимир Зеленський сподівається обійтися без всеукраїнського референдуму щодо закону про олігархів, однак це питання може бути все ж таки винесене на всенародне опитування за певних умов.
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
Loading...
Load next