Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні

Зеленський назвав умову винесення питання щодо олігархів на референдум в Україні
Президент Володимир Зеленський сподівається обійтися без всеукраїнського референдуму щодо закону про олігархів, однак це питання може бути все ж таки винесене на всенародне опитування за певних умов.

Зеленський допустив винесення питання про олігархів на всеукраїнський референдум, якщо розгляд відповідного законопроєкту буде зриватись у парламенті й не збере достатньої кількості голосів народних депутатів у Верховній Раді. Про це під час спілкування з журналістами в межах форуму "Україна 30" заявив український президент, повідомляє видання "Укрінформ".

Якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України з приводу неголосування, збивання, зміни цього законопроєкту, відтермінування, тоді мені треба буде підтримка. А якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка — це суспільство. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум, - наголосив Володимир Зеленський.

Президент також зазначив, що олігархи "політично забруднюють імідж" України не лише в межах нашої держави, а й за кордоном також. Проте, він повідомив, що не хотів би виносити це питання на референдум і щиро сподівається, що серед українських нардепів знайдеться потрібна кількість голосів на підтримку ініційованого ним законопроєкту.

На референдумі мають бути фундаментальні питання. Я б не хотів, щоб питання закону про олігархів, а там не один закон треба проголосувати, для людей стало фундаментальним, - заявив президент.

Нагадаємо, що нещодавно міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський і глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко відповідають критеріям, за якими їх можуть включити до реєстру олігархів. Зокрема Коломойський зізнався, що він морально готовий потрапити у реєстр олігархів, але б йому не хотілось бути там одному. 

Читайте також
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст Коломойський та Порошенко точно потраплять у реєстр олігархів, – Мін'юст
Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен Ігор Коломойський і глава партії Європейська солідарність Петро Порошенко відповідають критеріям, за якими їх можуть включити до реєстру олігархів.
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Loading...
Load next