Україна ввела санкції проти Фірташа і Фукса – рішення РНБО

Україна ввела санкції проти Фірташа і Фукса – рішення РНБО
Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні, яке відбулось учора, 18 червня, запровадила "повний комплект" санкцій проти олігарха Дмитра Фірташа та російсько-українського бізнесмена Павла Фукса.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у п’ятницю, 18 червня. За словами Данілова, санкції проти Фірташа пов'язані з його участю у титановому бізнесі та через постачання сировини, яка потім відправляється на військові підприємства Російської Федерації.

А проти Фукса – щодо ситуації, пов'язаної з компанією "Голден Деррік" й його причетності до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Сьогодні були введені санкції щодо Фірташа Дмитра Васильовича, повний пакет, який може наша країна застосувати щодо цього пана, - повідомив Данілов.

Зокрема, санкції наклали також на ті підприємства, які безпосередньо афілійовані у військово-промисловий комплекс РФ, зазначають у РНБО.

Ми не можемо допустити, щоб це тривало. Це тривало доволі довго... і до речі, сьогодні, крім пана Фірташа наклали санкції на ті підприємства, які безпосередньо афільовані у військово-промисловий комплекс РФ, які використовують цей титан саме у військовій сфері, - наголосив Данілов.

Окрім Дмитра Фірташа та Павла Фукса, за інформацією президента Володимира Зеленського, серед тих, хто потрапив під санкції, є:

  • генеральний директор російської державної корпорації "Ростех" Сергій Чемезов;
  • співвласник найбільшої у світі компанії з виробництва титану "ВСМПО-Авісма", російський бізнесмен Михайло Шелков.

Зеленський також наголосив, що відповідні санкції були введені за пропозицією Служби безпеки України.

Нагадаємо, що раніше уряд пропонував ввести санкції проти 16 пропагандистів. Санкції пропонувалось застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контент з виправданням збройної агресії РФ проти України.

Читайте також
Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна
Обмежувальні заходи стосуються не лише Фірташа й Фукса, а й також декількох сотень людей та юридичних осіб.
РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео) РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео)
Раніше Данілов попереджав, що всі особи, які братимуть участь в організації виборів до Державної думи РФ на окупованих територіях Донбасу та Криму потраплять під українські санкції.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next