РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео)

РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео)
Раніше Данілов попереджав, що всі особи, які братимуть участь в організації виборів до Державної думи РФ на окупованих територіях Донбасу та Криму потраплять під українські санкції.

Рада нацбезпеки і оборони України за матеріалами СБУ схвалила рішення про економічні санкції стосовно учасників та організаторів виборів до Державної думи РФ, які відбулися на території тимчасово окупованого Криму у вересні. Окупаційна влада незаконно провела вибори і в тимчасово окупованому Криму.

Також під українські санкції потрапила російська мережа магазинів MERE. 

Відомо, що до переліку були додані більш ніж 200 осіб, повідомив під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

Наступне питання — це застосування економічних заходів до людей, які брали участь у голосуванні та забезпечували вибори на території Криму і на Донбасі. Сьогодні проти 237 осіб були застосовані санкції, - заявив Данілов.

Також на засіданні РНБО затвердили санкції проти російської мережі дискаунтерів MERE, яка вже не зможе працювати на українській території. Данілов пояснив, що ця мережа потрапила під санкції, оскільки її супермаркети працюють в окупованому Криму.

Головні підсумки засідання РНБО:

  • затверджено план оборони України;
  • розглянуто стратегію біобезпеки;
  • розглянуто питання інформаційної безпеки;
  • введено нові санкції проти людей, які брали участь в підготовці виборів до Держдуми РФ на окупованому Донбасі і в Криму – всього 237 осіб;
  • розглянуто доповідь глав СБУ і МВС з розслідування держзради – з 2014 року таких справ набралося 1600;
  • з сьогоднішнього дня російська компанія Mere не має права працювати в Україні.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна введе санкції за вибори в Державну думу РФ. Зокрема, за проведення виборів в окупованому Криму та ОРДЛО.

 

Читайте також
Помста за організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми РФ: РНБО обіцяє санкції Помста за організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми РФ: РНБО обіцяє санкції
Рада національної безпеки і оборони вирішила ввести санкції проти всіх організаторів виборів до Державної Думи Російської Федерації на українських окупованих територіях.
Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна Зеленський ввів санкції проти Фукса, Фірташа та оточення Путіна
Обмежувальні заходи стосуються не лише Фірташа й Фукса, а й також декількох сотень людей та юридичних осіб.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next