Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів

Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.

Уряд України пропонує ввести санкції проти шести фізичних та десяти юридичних осіб й запропонував РНБО заборонити їм в'їзд в Україну на три роки, повідомили на сайті Урядового порталу.

За поданням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства культури та інформаційної політики, Кабінет Міністрів України схвалив та має протягом трьох днів внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозицію щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), - йдеться у повідомленні Кабміну.

Відомо, що ці особи зареєстровані у восьми країнах світу та є причетними до поширення продукції та інформаційного контенту, спрямованих на виправдання збройної агресії Росії проти України.

Запропонований пакет санкцій до зазначених осіб передбачає:  

  • блокування користування майном на території нашої держави,
  • унеможливлює здійснення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України,
  • унеможливлює виведення капіталів за межі території України,
  • зупинить виконання економічних та фінансових зобов’язань,
  • припинить надання телекомунікаційних послуг і заблокує можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування,
  • унеможливить передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, використання відповідних інтернет-ресурсів на території України.

Дане рішення спрямоване на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, - зазначили у Кабінеті міністрів.

Нагадаємо, що нещодавно Зеленський увів у дію санкції проти "злодіїв у законі" та ватажків бойовиків. До переліку потрапили очільники "ДНР" та "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник, а також самопроголошений прем'єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Читайте також
"Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони "Треба завершити в стислі терміни": Данілов заявив про створення територіальної оборони
За його словами, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ.
Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.
Loading...
Load next