Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму

Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.

Міністерство оборони Нідерландів заявило, що російські військові винищувачі минулого тижня здійснювали вдавані атаки на нідерландський фрегат Zr.Ms. Evertsen. Зокрема, російські винищувачі 24 червня "неодноразово турбували" фрегат впродовж п'яти годин — приблизно з 15:30 до 20:30 за київським часом.

Вони пролетіли небезпечно низько і близько, виконуючи вдавані атаки. Винищувачі були озброєні бомбами і ракетами класу "повітря-земля", призначеними для ураження цілі з повітря. Після кількох годин залякування сталися перебої з електронним обладнанням Zr.Ms. Evertsen, - йдеться у заяві міністерства.

За інформацією відомства, інцидент стався 24 червня, коли корабель перебував у міжнародних водах на південний схід від узбережжя окупованого Криму. 

Зі слів капітана фрегата, який назвав такі дії російських військових безвідповідальними та небезпечними, вважає, що "Evertsen" перебував у відкритому морі в міжнародних водах. Для цих агресивних дій не було жодної причини. Незважаючи на це, небезпечний супровід тривав кілька годин. Це була безвідповідальна та небезпечна поведінка на морі".

Armed Russian military jets caused a dangerous situation in the Black Sea near HNLMS Evertsen last Thursday. The aircraft repeatedly flew dangerously low over and close to the ship and carried out mock attacks. HNLMS Evertsen was in international waters during these harassments. pic.twitter.com/fcY1nH392V

— Ministerie van Defensie (@Defensie) June 29, 2021

Проте, за словами голови міністерства оборони Анк Бійлевельд-Схоутен, нідерландське судно мало повне право проходити в цьому районі. Посадовиця додала, що Нідерланди готують офіційне звернення до Росії з цього приводу.

Читайте також
Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі
Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592, є черговим інформаційним заходом Росії.
Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ Рішення про прохід есмінця "Defender" біля окупованого Криму ухвалював Джонсон — ЗМІ
Борис Джонсон наразі ухиляється від відповіді чи справді остаточне рішення щодо проходу поблизу берегів окупованого Криму британського есмінця "Defender" приймав сам він.
Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму Флот Великої Британії продовжить ходити біля берегів окупованого Криму
Корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.
Loading...
Load next