Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР

Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР
Великий герб зможуть використовувати як фізичні, так і юридичні особи, однак з дотриманням встановлених законом вимог.

На сайті Верховної Ради опублікували текст законопроєкту про великий Державний герб України, ініціатором якого є Президент Володимир Зеленський.

Зокрема, головним елементом Великого герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого - малий Державний герб України на щиті, розміщений на синьому п’ятисторонньому щиті, який тримає з лівого боку лев, а з правого — воїн-козак із рушницею. Та над щитом - зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотого намету у вигляді рослинного орнаменту.

Згідно із законопроєктом, Великий герб обов'язково відтворюється на:

  • офіційних символах президента;
  • великої державної печатки;
  • печатках президента, Верховної ради, Кабінету міністрів, Конституційного суду, Верховного Суду;
  • фасаді будівлі резиденції президента в Києві;
  • фасадах будівель ВР, Кабміну, КСУ і Верховного Суду;
  • залі засідань ВР;
  • грошових знаках України за рішенням Національного банку.

Проте, Великий герб не можна використовувати як власну символіку органам держвлади, територіальним громадам, символіку районів і областей або як елемент такої символіки. 

Нагадаємо, що учора, 28 червня з нагоди 25-річчя Конституції та 30-річчя Незалежності України, президент Володимир Зеленський заявив про внесення на розгляд Верховної Ради у невідкладному порядку проекту закону про Великий Державний Герб України.

Зауважимо, що наразі  Україна має лише малий герб – тризуб, однак за словами президента Володимира Зеленського вже зовсім скоро з'явиться єдиний державний символ - Великий герб України.

Читайте також
Великому Державному Гербу України бути: Верховна Рада підтримала законопроєкт Великому Державному Гербу України бути: Верховна Рада підтримала законопроєкт
Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт "Про великий Державний Герб України".
Зеленський вніс у Раду закон про Великий герб України Зеленський вніс у Раду закон про Великий герб України
Наразі Україна має лише малий герб – тризуб, однак за словами президента Володимира Зеленського вже зовсім скоро з'явиться єдиний державний символ - Великий герб України.
Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України
Президент попросив спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова скликати позачергове засідання парламенту для затвердження Великого герба України.
Loading...
Load next