Зеленський вніс у Раду закон про Великий герб України

Зеленський вніс у Раду закон про Великий герб України
Наразі Україна має лише малий герб – тризуб, однак за словами президента Володимира Зеленського вже зовсім скоро з'явиться єдиний державний символ - Великий герб України.

З нагоди 25-річчя Конституції та 30-річчя Незалежності України, президент Володимир Зеленський заявив про внесення на розгляд Верховної Ради у невідкладному порядку проекту закону про великий Державний Герб України. Про це стало відомо з трансляції засідання у парламенті.

Зеленський наголосив, що єдиний державний символ, який прямо передбачений Конституцією України і якого досі не існує - це великий герб України.

За ці роки було багато різних конкурсів, суперечок, сварок, думок і різних бачень. Це нормально, це демократія. Я гадаю, що у рік 30-ліття незалежності і 25-ліття Конституції потрібно в цьому питанні нарешті поставити крапку. 

Відповідно до статті 93 Конституції України я вношу на розгляд Верховної Ради проєкт закону "Про великий Державний Герб України" і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою, - заявив президент.

Відомо, що документ розглядатимуть у позачерговому порядку, а про сам законопроєкт доповідатиме перший президент України - Леонід Кравчук. 

Нагадаємо, що наприкінці серпня 2020 року Верховна рада України оголосила конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба. Ним став художник, співавтор Малого герба Олексій Кохан.

Зауважимо, що цей ескіз містить усі обов’язкові елементи для великого Державного Герба: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом і знак Княжої держави Володимира Великого, тобто Малий Державний герб.

Читайте також
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР
Великий герб зможуть використовувати як фізичні, так і юридичні особи, однак з дотриманням встановлених законом вимог.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Loading...
Load next