Великому Державному Гербу України бути: Верховна Рада підтримала законопроєкт

Великому Державному Гербу України бути: Верховна Рада підтримала законопроєкт
Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт "Про великий Державний Герб України".

Сьогодні, 24 серпня, Верховна Рада України на позачерговій сесії парламенту прийняла за основу законопроєкт про великий Державний Герб України.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

На позачерговій сесії 24 серпня у залі Ради зареєструвалися понад 270 народних депутатів. З них 257 проголосували за, 11 ㅡ проти, а також 4 утрималися.

Зазначимо, що найбільше голосів віддали депутати від "Слуги Народу" - 213. Також 13 та 16 голосів віддали депутати від "Батьківщини" та "Довіри" відповідно. Натомість проти проголосували 8 людей від "Голосу" та один депутат від партії "За майбутнє".

Законопроєкт про великий Державний Герб на розгляд Верховної Ради 29 червня подав президент Володимир Зеленський. До того, у вересні минулого року Кабмін оголосив проведення конкурсу на найкращий ескіз Великого Державного герба.

29 червня на сайті Верховної Ради оприлюднили проєкт закону про великий державний герб України. У додатку №4 можна побачити його схематичне зображення, проте, це не той великий герб, який було визнано у минулорічному конкурсі. Тоді перемогу отримала робота Олексія Кохана, який є співавтором і малого герба України.

Опубліковане зображення є одним із багатьох варіантів  розробки колективу під керівництвом Олександра Івахненка ще у 1993 році. Інший його варіант пропонувався до затвердження  законопроєктом 2001 року, проте, отримав шквал критики з боку фахівців-геральдистів.

У третьому конкурсі 2007-2008 років, за результатами якого, знову майже те саме зображення, варіант із галицьким левом та гербом запорізького козацтву було затверджено. На той час для остаточного прийняття законпроєкту забракло голосів у Верховній Раді.

Четвертий конкурс, який відбувся восени минулого року назвав переможцем Олексія Кохана. Це зображення зазнало чималої критики. А результат конкурсу проігнорований президентом.

Читайте також
Знецінення Тризуба: чому великий герб є сумнівною перспективою (відео) Знецінення Тризуба: чому великий герб є сумнівною перспективою (відео)
Вчора, 24 липня, на позачерговому засіданні парламенту Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про великий Державний герб України. Це питання не одноразово викликало шквал критики та обурення в українців. Оскільки, новий державний символ геть не властивий країні.
Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України Зеленський скликає позачергову сесію Ради для затвердження Великого герба України
Президент попросив спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова скликати позачергове засідання парламенту для затвердження Великого герба України.
Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР Великий герб України: з'явилися текст законопроекту та зображення, які Зеленський подав у ВР
Великий герб зможуть використовувати як фізичні, так і юридичні особи, однак з дотриманням встановлених законом вимог.
Loading...
Load next