Санкції проти Білорусі: син Лукашенка та його соратники потрапили у санкційний список України

Санкції проти Білорусі: син Лукашенка та його соратники потрапили у санкційний список України
У санкційний список України потрапив старший син Лукашенка - Віктор, проте самопроголошеного президента та його молодшого сина Миколи у переліку немає.

Кабінет Міністрів України пропонує РНБО перелік осіб проти, яких Україна запроваджує санкції через їхній зв’язок з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Зокрема, уряд вніс пропозиції щодо щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до 52 посадовців Білорусі, повідомляє "Урядовий портал".

Відомо, що протягом місяця санкційний список передадуть на розгляд Ради нацбезпеки і оборони для ухвалення остаточного рішення. У списку перебувають:

  • старший син Лукашенка Віктор, його радник з питань нацбезпеки і член Радбезу Білорусі;
  • глава адміністрації Лукашенка Ігор Сергеєнко;
  • прессекретарка Лукашенка Наталія Ейсмонт;
  • глава МВС Іван Кубраков;
  • глава Конституційного суду Петро Міклашевич;
  • глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина;
  • глава КДБ Іван Тертель;
  • глава Слідкому Іван Носкевич.

Вищеперелічених осіб і решту інших вважають причетними до фальсифікації результатів президентських виборів у Білорусі у 2020 році, а також – до залякувань, репресій, насильницького придушення мирних протестів і застосування тортур.

Нагадаємо, що учора, 6 липня, на засіданні Кабінету міністрів було прийняте рішення щодо запровадження обмежувальних заходів проти Білорусі. Санкції накладатимуть на тих представників білоруського режиму, які брали участь у фальсифікаціях виборів або були залучені до репресій проти мирних громадян, в тому числі й українців.

Читайте також
Уряд України просить РНБО запровадити персональні санкції проти білоруських фізосіб Уряд України просить РНБО запровадити персональні санкції проти білоруських фізосіб
На засіданні Кабінету міністрів було прийняте рішення щодо запровадження обмежувальних заходів проти Білорусі. Відповідний список протягом місяця повинні передати до РНБО, оскільки саме вона у цьому питанні приймає остаточне рішення.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Loading...
Load next