Справа щодо "вагнерівців": ТСК має намір офіційно заслухати СБУ та Порошенка

Справа щодо "вагнерівців": ТСК має намір офіційно заслухати СБУ та Порошенка
Одне з інтерв'ю президента України Володимира Зеленського підтверджує факт операції проти "вагнерівців".

ТСК, яка розслідує справу щодо "вагнерівцях" звернеться до СБУ з офіційним запитом, чи мала місце ця спецоперація, про яку нібито нещодавно розповів Зеленський в інтерв'ю на "1+1". У Тимчасовій слідчій комісії для розслідування також просять народного депутата й експрезидента Петра Порошенка прийти до них на засідання і пояснити свої слова про санкціонування цієї операції у 2018 році.

Тому його планують заслухати на наступному засіданні комісії, яке запланували на 16 липня на 14:00. Про це повідомила голова комісії Мар’яна Безугла в інтерв’ю нашій програмі "Мокрик По Живому".

Дуже сподіваюся, що попри всі ці політичні речі, ігнорування, відкликання тощо все-таки Петро Олексійович до нас прийде, витратить 10 хвилин часу і підтвердить або спростує свої слова, - заявила член комісії.

Безугла переконана, що Порошенко може допомогти визначити, чи була насправді така спецоперація, і все буде залежати "від усвідомленої позиції Петра Олексійовича". Зокрема, раніше експрезидент заявляє, що операцію із затримання "вагнерівців" планували під час його президентства: "Я хочу наголосити, що ще наприкінці 2018 року тодішній верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко санкціонував проведення цієї операції".

Нагадаємо, що у травні журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців": "Провалюємо ТСК щодо "вагнерівців" Пороха і голосуємо нашу. Це важливо, там всього 150 голосів потрібно. Важливо не промахнутися".

Читайте також
"Він є особою недоторканою": ТСК не викликатиме Зеленського у справі "вагнерівців" (фото) "Він є особою недоторканою": ТСК не викликатиме Зеленського у справі "вагнерівців" (фото)
Парламентська ТСК заслухала офіцерів розвідки Червінського та Семенюка щодо справи "вагнерівців", які брали безпосередню участь у спецоперації, та покликала на засідання ексголову Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурбу.
"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото) "Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)
Журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців".
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Loading...
Load next