Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"

Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.

Про це повідомляє видання "Укрінформ", з посиланням на сайт Верховної Ради.

Головними об'єктами розгляду на сьогодні стали проєкти постанов №4105 "Про утворення ТСК з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" та заподіяння шкоди національним інтересам України".  Планувалось, що метою комісії повинні були стати пошуки фактів, які засвідчуватимуть протиправність дій посадових осіб щодо уникнення відповідальності "вагнерівцями".  

Однак, відповідний проєкт постанови №4105 підтримали лише 97 народних депутатів з мінімально необхідних 150-ти - Рада не створила ТСК щодо "вагнерівців".

Зокрема під час засідання було розглянуто також постанову №5243, за проєктом якої передбачається, що новостворений комітет займеться розслідуванням дій високопосадовців та інших осіб, що несли загрозу Україні.

Відомо, що за постанову №5243, ініційовану головою фракції партії "Слуга народу" Давидом Арахамією, проголосували 252 народні депутати. Завдяки цьому Верховна Рада утворила ТСК з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України.

Зауважимо, що минулого року, напередодні виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, були затримані працівники приватної російської військової компанії "Вагнер". Вони прибули до Мінська з метою дестабілізації ситуації в країні. Проте, варто зазначити, що насправді компанія "Вагнер" була створена російськими спецслужбами для прикриття, про це повідомив Володимир Огризко у програмі Сьогодні.Вдень. Він зазначив, що це нібито не підрозділ військової розвідки, а приватна компанія, до дій якої, уряд Росії не має жодного відношення.

Метою їхнього прибуття до Білорусі було підірвати авторитет Лукашенка. Президент Білорусі перестав влаштовувати Путіна, коли Лукашенко відмовився передавати до Москви всі повноваження. У Кремлі вирішили, що пост президента повинен зайняти хтось інший, повністю підпорядкований Росії і безперечно виконуючий її накази, про це теж повідомив Володимир Огризко у програмі Сьогодні.Вдень.

Відомо, що раніше Україна звернулася до Білорусі з запитом про арешт і видачу 28 із 33 затриманих, з яких 9 є громадянами України, зважаючи на те що "вагнерівці" також брали участь на Донбасі і вбивали українців, про що пишуть білоруські ЗМІ.  Проте, всі вагнерівці повернулися до Росії, за винятком одного, який окрім російського громадянства має ще й білоруське. 

Читайте також
"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото) "Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)
Журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців".
"Агент впливу": нардеп Новинський потрапив до бази "Миротворця" "Агент впливу": нардеп Новинський потрапив до бази "Миротворця"
Новинського звинувачують у пропаганді "русского міра" та він потрапив до бази "Миротворця" як "агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні".
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Loading...
Load next