"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)

"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)
Журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців".

Нардепам від "Слуги народу" наказали провалити проєкт постанови №4105 та голосування щодо створення ТСК, яка повинна була розслідувати справу "вагнерівців". Журналістам видання "Букви" вдалось сфотографувати листування в чаті “група Гришиної” - ймовірно, йдеться про депутатку від “Слуги народу” Юлію Гришину.

"Провалюємо ТСК щодо "вагнерівців" Пороха і голосуємо нашу. Це важливо, там всього 150 голосів потрібно. Важливо не промахнутися", – йшлося у чаті "слуг".

Однак, натомість "слуг народу" закликали підтримати проєкт постанови № 5243 ініційовану головою фракції партії "Слуга народу" Давидом Арахамією. Зокрема за прийняття постанови Арахамії проголосували 252 народні депутати.

Нагадаємо, що минулого року, напередодні виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, були затримані працівники приватної російської військової компанії "Вагнер". Вони прибули до Мінська з метою дестабілізації ситуації в країні.

Серед "вагнерівців" були учасники війни на Донбасі, які воювали на боці бойовиків. Україна надіслала Білорусі запит на екстрадицію 28 "вагнерівців". Однак його проігнорували і бойовиків передали Росії. Лише за винятком одного, який окрім російського громадянства має ще й білоруське. 

Читайте також
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Збори "слуг народу" у Трускавці: покличуть Венедіктову і Баканова Збори "слуг народу" у Трускавці: покличуть Венедіктову і Баканова
Під час зборів "слуги" не виключають і секторальну роботу – окремо за напрямками безпеки, економіки, міжнародної політики.
Loading...
Load next