Проти Коломойського та його соратників в Ізраїлі через шахрайство ведеться розслідування - ЗМІ

Проти Коломойського та його соратників в Ізраїлі через шахрайство ведеться розслідування - ЗМІ
Ймовірно близькі люди з оточення Коломойського нібито не заплатили 20 мільйонів доларів за вугілля.

Ізраїльська поліція розпочала розслідування у справі про шахрайство, в якому нібито фігурує український олігарх Ігор Коломойський і його соратники. Їх підозрюють у невиплаті 20 мільйонів доларів за вугілля, яке вони закупили у 2019 році у компанії білоруського олігарха Миколи Воробея і згодом перепродали українській державній енергетичній компанії "Центренерго".

Про це повідомляє KyivPost з посиланням на власне джерело.

Та після цього соратники Коломойського, щоб заплатити за вугілля, були змушені закрили свою компанію. Та у квітні цього року представники продавця звернулися в поліцію Ізраїлю й подали заяву про ймовірне шахрайство. Зауважимо, що наразі жодному з фігурантів не було висунуто обвинувачення.

Зокрема, сам ж Коломойський у коментарі виданню заявив, що йому нічого не відомо про кримінальне розслідування, в якому він нібито фігурує в Ізраїлі. Також він переконує, що не має справ з білоруським олігархом Воробеєм.

Нагадаємо, що нещодавно бізнесмен та олігарх Ігор Коломойський, а також експрезидент України Петро Порошенко можуть потрапити до реєстру олігархів ㅡ оскільки підпадають під відповідні критерії. Сам він Коломойський наголошував, що морально готовий до цього, але не хоче бути у списку один.

Читайте також
Колишнього голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі Колишнього голову "ПриватБанку" Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі
Наразі Національне антикорупційне бюро України направило затриманому документи про підозру в справі "Приватбанку", оскільки його і інше колишнє керівництво ПриватБанку підозрюють в розкраданні 8 млрд гривень в 2016 році.
"Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео) "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)
Документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказування коштів від структур скандального олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його найближчих соратників.
Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина Справа резиденції "Межигір'я": НАБУ і САП просять арештувати Януковича та його сина
Кримінальне провадження у справі "Межигір'я" Національне антикорупційне бюро розслідує з грудня 2019 року.
Loading...
Load next