Україна повинна залишитись транзитером газу – Меркель

Україна повинна залишитись транзитером газу – Меркель
Під час спільного брифінгу з Володимиром Зеленським у Берліні Меркель наголосила на тому, що Україна повинна залишитись транзитером газу попри "Північний потік-2".

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Україна повинна залишатись транзитером газу навіть після спорудження газопроводу "Північний потік-2".

Про це вона повідомила на спільному брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Берліні в понеділок, інформує "Європейська правда".

Ми хочемо досягти того, щоб залишився транзит газу через Україну. Для нас у майбутньому Україна залишається транзитером газу навіть якщо буде завершено будівництво "Північного потоку-2, - наголосила Меркель.

Канцлерка зауважила, що побоювання України щодо газопроводу Німеччина сприймає серйозно. 

І це питання було обговорене на зустрічі з Зеленським, а також під час її майбутнього візиту до Вашингтона з президентом США Джо Байденом, повідомила вона.

Зеленський наголосив на тому, що питання газопроводу слід розглядати у "нормандському форматі", оскільки для України "Північний потік-2" є великою загрозою безпеці в регіоні. Проте, він зазначив, що не отримав відповіді канцлерки щодо цього.

Меркель зауважила, що формально енергетична безпека не належить до рамок "нормандського формату" і мінських домовленостей. Проте, енергетичні питання можуть обговорюватись під час нормандської зустрічі.

Нагадаємо, що в 12 липня Зеленський прибув до Німеччини з офіційним візитом, де має декілька зустрічей, зокрема з Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель,
 

Читайте також
Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години
Головною темою перемовин було мирне врегулювання ситуації на Донбасі.
Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Loading...
Load next