Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години

Перемовини між Меркель та Зеленським у Берліні тривали 4 години
Головною темою перемовин було мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

В ніч на вівторок завершилися переговори президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель у Берліні.

Щойно в Берліні завершилася зустріч Володимира Зеленського і канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка загалом тривала понад 4:00, - інформує пресслужба Офісу президента в ніч на вівторок.

Також у повідомленні йдеться, що зустріч Зеленського із засобами масової інформації відбудеться завтра, на Всеукраїнському форумі "Україна 30".

Деталі розмови президент розповість завтра, під час спілкування зі ЗМІ на Всеукраїнському форумі "Україна 30, -  інформують на сайті глави держави.

Президент зауважив, що під час зустрічі з Ангелою Меркель віч-на-віч вони розпочали детально обговорювати питання безпеки, зокрема енергетичної.

Для мене це пріоритет – безпека у країні. Це Донбас. Це Крим. Це «Північний потік – 2», який ми вважаємо великою загрозою, що вміло ховається під маскою економічного проекту, – наголосив Володимир Зеленський.

Також глава держави додав, що процес мирного врегулювання на Донбасі став ключовою темою переговорів з Меркель.

Нагадаємо, що під час спільного брифінгу з Володимиром Зеленським у Берліні Меркель наголосила на тому, що Україна повинна залишитись транзитером газу попри "Північний потік-2".

Читайте також
Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі Меркель запросила Зеленського в Берлін обговорити ситуацію на Донбасі
Канцлерка Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель у телефонній розмові запросила президента України Володимира Зеленського найближчим часом відвідати Берлін з офіційним візитом.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.
Loading...
Load next