Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту

Якби у вас на кордоні були війська РФ, ви б із ними робили Північний потік? — Зеленський німецькому журналісту
Німеччина неодноразово відмовляла у постачанні озброєння Києву.

Президент Володимир Зеленський розповів на брифінгу для іноземних журналістів, що думає про рішення Німеччини щодо відмови постачати летальну зброю Україні на тлі загрози вторгнення Росії та газопроводу Північний потік-2.

Під час відповіді на запитання журналіста німецького видання DW президент заявив, що Німеччина допомагала Україні, коли почалася війна з Росією, та підтримувала впровадження реформ.

Канцлерка [Ангела] Меркель зробила важливі кроки для вирішення цього процесу, я знаю про їхнє тісне спілкування з президентом Російської Федерації [Володимиром Путіним]. Я вважаю, у мене з нею були особливі відносини, — зазначив президент.

За його словами, під час зустрічі радників лідерів «нормандського формату» в Парижі 26 січня і Франція, і Німеччина підтримали Україну і «боролися, щоб почати домовлятися».

Він зауважив, що від Німеччини залежить консолідація в Альянсі щодо підтримки України, а також «конкретні дії щодо майбутнього членства України в ЄС», і Київ очікує на допомогу Берліна.

Говорячи про блокування постачання зброї, Зеленський навів приклад рішення України допомогти Молдові в умовах газоенергетичного колапсу, коли, на його думку, підтримати Молдову мав Євросоюз.

…Дуже важливо допомагати тоді, коли це потрібно. Це серйозний сигнал, виклик. Я не бажаю народу Німеччини, щоб ви відчували те, що ми, щоб ви відчували це на кордонах країни. Я колись сказав Меркель про Північний потік-2, що розумію, це бізнес, довгий процес тощо. [Але] якби у вас на кордоні були війська цієї країни — просто цікаво — ви б із ними робили Північний потік чи ні?.. Я вам не бажаю такого [військ РФ на кордоні]… але знайте, що, якщо так буде, ми точно вам допоможемо, — додав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина не скорочуватиме штат посольства в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
"Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади "Є фейком і провокацією": Китай заперечив, що Сі Цзіньпін просив Путіна не вторгатися в Україну під час Олімпіади
Китай також запевнив, що їхня позиція щодо України — незмінна. Вони підтримують мінські угоди.
Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування Зустріч Меркель та Зеленського: в ОП озвучили очікування
В Офісі президента озвучили очікування від переговорів Зеленського та канцлерки Німеччини Ангели Меркель.
Loading...
Load next