Легалізація медичного канабісу в Україні: Верховна Рада провалила голосування

Легалізація медичного канабісу в Україні: Верховна Рада провалила голосування
Документ відправили на доопрацювання, оскільки він не набрав потрібної кількості голосів від українських парламентарів.

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" й не проголосувала за закон про урегулювання обігу конопель. Документ підтримали лише 184 народних депутати при необхідних 226, повідомляє Суспільне.

Проти виступили 33 депутати, ще 61 — утримався. Зокрема, законопроєкт про легалізацію медичного канабісу не повернули на повторне перше читання і відправили на доопрацювання. 

Документом пропонується дозволити в Україні вирощування та обіг сортів конопель з допустимою кількістю тетрагідроканабінолу – фітоканабіноїду, що має психоактивний вплив на людину за умови його регулярного вживання у високій концентрації. "Лікарські коноплі з низьким вмістом тетрагідроканабінолу – це сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких становить від 0,2 відсотка до 1 відсотка, - йдеться у документі.

Зауважимо, що у разі ухвалення законопроєкту, ліки на основі канабісу будуть продаватися за електронним рецептом, виданим лікарем, в аптекарських закладах, що матимуть відповідну ліцензію. Однак, у разі видачі рецепту без належних умов, лікар нестиме кримінальну відповідальність.

Контролювати обіг наркотичних медичних препаратів буде спеціальний уповноважений орган, який визначається Кабінетом міністрів.

Читайте також
Стефанчук закрив засідання Ради: нардепи обиратимуть першого віцеспікера наступного тижня Стефанчук закрив засідання Ради: нардепи обиратимуть першого віцеспікера наступного тижня
На посаду першого віцеспікера Ради претендують двоє депутатів - Олександр Корнієнко зі президентської фракції "Слуга народу" та Софія Федина з партії експрезидента Петра Порошенка - "Європейська Солідарність".
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Loading...
Load next