"Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео)

"Видно, що вчора був футбол": Разумкова розсмішила "рекордна" явка депутатів (відео)
Під час пленарного засідання у Верховній Раді був зафіксований "антирекорд" із неявки депутатів на роботу - зареєструвалися лише 132 народних депутати з більш ніж 400.

Голова парламенту Дмитро Разумков припустив, що така мала кількість зареєстрованих нардепів може бути антирекордом для парламенту 9-го скликання. Однак, засідання все ж таки було оголошено відкритим. Всього ж на порядку денному сьогодні було близько 80 питань.

З 400 депутатів, зареєстровано лише 132.

Зокрема Разумкова така ситуація під час засідання не обурила, а навіть потішила. Із свого місця він пожартував та зазначив ймовірну причину "прогулів" нардепів.

По залу добре видно, що вчора був футбол, з чим усіх і вітаю. У залі зареєстровано 132 народних депутата. Пленарне засідання оголошую відкритим, але це рекорд. Трішки відкритим, - повідомив із поспішкою Разумков.

Зазначимо, що раніше у парламенті ввели покарання для депутатів-прогульників, але їм це не заважає ігнорувати засідання.

Нагадаємо, що низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів. Так, нарахування депутатських виплат було припинено 76 нардепам. Серед відомих прогульників - Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Давид Арахамія, Микола Тищенко, Кіра Рудик та Ілля Ківа. 

Зокрема, гроші на матеріальну підтримку депутатів Верховної Ради виділяють з державного бюджету, тобто з податків.

Читайте також
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
"Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото) "Слугам народу" наказали провалити створення ТСК щодо "вагнерівців" (фото)
Журналістам вдалось зафіксувати листування в якій депутатам від партії "Слуга народу" наказали провалити голосування за створення Тимчасової слідчої комісії, яка б мала розслідувати справу "вагнерівців".
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Loading...
Load next