Стефанчук закрив засідання Ради: нардепи обиратимуть першого віцеспікера наступного тижня

Стефанчук закрив засідання Ради: нардепи обиратимуть першого віцеспікера наступного тижня
На посаду першого віцеспікера Ради претендують двоє депутатів - Олександр Корнієнко зі президентської фракції "Слуга народу" та Софія Федина з партії експрезидента Петра Порошенка - "Європейська Солідарність".

Під час сьогоднішнього засідання, 8 жовтня, народні депутати так і не змогли обрати нового віцеспікера парламенту, який займе місце Руслана Стефанчука, якого напередодні обрали головою ВР. Тепер, до цього питання нардепи повернуться на наступному пленарному тижні. Про це стало відомо із трансляції засідання.

За 226. Оголошую пленарне засідання закритим. Чергове пленарне засідання відбудеться 19 жовтня, - виголосив Стефанчук.

Спершу новий спікер запропонував заслухати доповіді кандидатів на посаду, однак Давид Арахамія запропонував перенести розгляд цього питання на наступний тиждень. З аналогічною пропозицією виступили і нардепи від "Європейської Солідарності" також попросили перенести кадрові питання на наступне пленарне засідання. 

Зокрема, на посаду віцеспікера парламенту претендують двоє кандидатів з фракції "Слуга народу" та "Європейська солідарність".  Так, першого заступника голови парламенту обиратимуть серед: Олександра Корнієнка зі президентської фракції та Софії Федини з партії експрезидента Петра Порошенка.

Нагадаємо, що сьогодні ж, 8 травня, новим спікером парламенту став Руслан Стефанчук, який досі обіймав посаду першого віцеспікера Ради. За його призначення свої голоси віддали 261 народний депутат. Зокрема, 222 голоси віддали депутати від "Слуги народу", 15 — "За майбутнє", 18 — від "Довіри" та 6 голосів — від позафракційних депутатів.

Читайте також
Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео) Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео)
Народна депутатка України від фракції "Слуга народу", Елла Рєпіна з`явилася у Верховній Раді з сумкою від французького дому моди Dior. Вартість такої моделі аксесуару становить $2,285 тисячі - 62 152 тисячі гривень.
Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео) Тищенка можуть виключити з фракції "Слуга народу" після бійки з Леросом (відео)
Не вперше "слуги народу" думають над виключенням скандального Миколи Тищенка з фракції через його витівки у парламенті та поза його межами. Так, наприкінці квітня цього року його ледь не виключили з партії через масштабну вечірку, яку він влаштував на честь дня народження своєї дружини, яка відбулась з порушеннями норм карантину.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Loading...
Load next