Тупицького викликають в Офіс генпрокурора для вручення підозри

Тупицького викликають в Офіс генпрокурора для вручення підозри
Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова викликала ексглаву КСУ Тупицького на 11:00, 16 липня, у свій офіс.

Венедіктова підписала Олександру Тупицькому повістку в Офісі генпрокурора з метою вручити повідомлення про підозру в кримінальному провадженні, повідомив адвокат колишнього судді Ростислав Кравець на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з текстом виклику, скандальному Тупицькому необхідно з'явитися до Офісу генпрокурора у п'ятницю, 16 липня, об 11:00.

О 21:55 вручено повістку з порушенням Кодексу кримінального провадження. На завтра викликають нову підозру. Поки що підозри немає, але до ранку планують писати. А що за справа? За рішення 27.10.2020 заявник нардеп (Ярослав) Юрчишин, - написав у дописі адвокат.

Він також зазначив, що справа стосується рішення Конституційного суду від 27 жовтня 2020 року про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, заявником є народний депутат від партії "Голос" Ярослав Юрчишин. Зауважимо, що народний депутат Юрчишин подав у Державне бюро розслідувань заяву щодо захоплення влади Конституційним Судом.

Адвокат судді КСУ також опублікував фотографію виклику:

Нагадаємо, що учора, 14 липня, Верховний суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. 

Зокрема, 27 березня цього року президент Зеленський скасував указ Януковича про призначення Тупицького суддею Конституційного суду. Зеленський мотивував своє рішення тим, що "окремі судді Конституційного суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України"

Окрім цього президент декілька місяців відсторонював суддю, оскільки йому оголосили підозру у введенні суду в оману та примусі свідка до відмови від надання свідчень.

Читайте також
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького Офіс президента оскаржив рішення суду про звільнення Тупицького
Наразі майбутня доля ексголови Конституційного Суду та скандального судді Олександра Тупицького залежить від рішення Великої палати Верховного Суду.
Звільнення Тупицького: ДБР відкрило справу через скасування указу Зеленського Звільнення Тупицького: ДБР відкрило справу через скасування указу Зеленського
Верховний суд не лише скасував указ президента про звільнення скандального судді Олександра Тупицького, а й також визнав дії Зеленського незаконними.
Loading...
Load next