Тупицькому оголосили нову підозру: втручання у систему Держказначейства

Тупицькому оголосили нову підозру: втручання у систему Держказначейства
Тупицького підозрюють у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи, що призвело до спотворених даних

Підозра стосується втручання в систему дистанційного обслуговування клієнтів казначейства.

Незаконне використання ключа підпису платіжних документів КСУ – повідомлено про підозру колишньому Голові Конституційного Суду України, - інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

Колишній Голова КСУ  разом з головним бухгалтером цього суду втрутилися в роботу автоматизованої системи дистанційного обслуговування клієнтів. Тупицький передав свій особистий ключ із кваліфікаційним електронним підписом бухгалтерці, аби вона його використовувала під його ж іменем. В результаті вийшли спотворені дані.

В Офісі генпрокурора не вказано імені причетної до справи бухгалтерки. Проте, на сайті Конституційного Суду зазначено, що це Наталія Осницька.

Ці несанкціоновані втручання відбувалися, коли підозрюваний був за кордоном. Таким чином було підписано понад 200 електронних платіжних доручень, електронних документів з бюджетних зобов’язань з розподілу показників зведених кошторисів, розподілів відкритих асигнувань та кошторисних призначень.

Зазначимо, що 14 липня, Верховний суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Читайте також
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді Зеленський VS Тупицький: суд скасував указ президента про звільнення судді
Також Верховний суд вирішив, що дії Зеленського щодо судді КСУ Олександра Тупицького є незаконними.
Loading...
Load next