Пресслужба президента потрапила в скандал, "визнавши" Абхазію

Пресслужба президента потрапила в скандал, "визнавши" Абхазію
Цього разу пресслужба президента некоректно висвітлила подорож Зеленського до Грузії. Дипломатичний ляп виправили, але зберігся скріншот.

Пресслужба президента України фактично визнала «незалежність» окупованого Росією грузинського регіону Абхазія. На сайті Зеленського з’явилася інформація про те, що він відвідав "кордон" Абхазії. В російській версії сайту "межу" переклали як "граница", а в англійській версії – border (кордон). 

Про це повідомили "Букви"

Такий дипломатичний ляп провисів на сайті президента декілька годин. До вечора помилку виправили. 

Проте, один із керівників невизнаної Абхазії у своєму Facebook встиг подякувати Володимиру Зеленському за фактичне визнання самопроголошеної республіки. 

Хочеться подякувати президенту України за фактичне визнання Абхазії. По-перше, у заголовку на сайті президента України не пишуть про названу грузинською владою “адміністративну лінію”, а називають речі своїми іменами – тобто кордон з Абхазією”.

По-друге, В. Зеленський зробив наступну заяву: “В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян”. Ключове слово – громадян. Нагадаю, громадянин – особа, яка належить до постійного населення даної держави, користується всіма правами, забезпеченими Конституцією, і виконує всі встановлені Конституцією обов’язки, – пише Кан Танія.

Зазначимо, що у серпні 2008 року Збройні сили РФ вторглися на територію Грузії. Окупація територій Грузії в Абхазії і Південній Осетії триває й зараз.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський провокативно привітав президентку Молдови з перемогою на виборах. На своїй офіційній Twitter-сторінці український президент написав повідомлення, яке стало ляпом.

Читайте також
Зеленський вимагає звільнення Гогілашвілі (відео) Зеленський вимагає звільнення Гогілашвілі (відео)
Президент наголосив, що заяву на звільнення має написати сам Олександр Гогілашвілі.
"Краще виконаю обіцянки і поїду відпочивати": Зеленський розповів про другий термін (відео) "Краще виконаю обіцянки і поїду відпочивати": Зеленський розповів про другий термін (відео)
У 2019 році під час скандальних дебатів з експрезидентом Петром Порошенком, Володимир Зеленський пообіцяв іти тільки на один термін: "Щодо питання про другий термін. Я казав, що йду на один термін. За 5 років в Україні буде інший президент".
Loading...
Load next