Зеленський невдало привітав президентку Молдови з перемогою на виборах (фото)

Зеленський невдало привітав президентку Молдови з перемогою на виборах (фото)
Президент України Володимир Зеленський привітав Майю Санду із перемогою її партії на парламентських виборах.

Володимир Зеленський провокативно привітав президентку з перемогою на виборах. На своїй офіційній Twitter-сторінці український президент написав повідомлення, яке стало ляпом.

Щиро вітаю колегу, президентку Молдови Майю Санду, із переконливою перемогою демократичних проєвропейських політичних сил, зокрема партії "Дія та солідарність", на парламентських виборах!, – зазначає президент.

Здавалось б у дописі немає нічого, що могло б обурити громадськість, однак воно викликало у редактора сайту "Європейська правда" Сергія Сидоренка негативну реакцію.

"Зокрема"? А друга демократична проєвропейська – це комуняки Молдови? Чи Шор?, - написав він. 

Депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко теж висловилася стосовно цієї ситуації у Facebook й підтримала думку редактора сайту.

Всі, хто хоч трохи цікавляться зовнішньою політикою і ситуацією в Молдові, чудово знають, що єдиною проєвропейською політичною силою, яка пройшла до молдовського парламенту, є партія Маї Санду. Без всяких "зокрема", – написала депутатка. 

Зауважимо, що на дострокових парламентських виборах у Молдові партія "Дія і солідарність" набрала 52,53% голосів виборців і отримала 63 мандати зі 101, тобто конституційну більшість. 

Читайте також
"Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України "Ви щодня здійснюєте подвиг": Зеленський привітав захисників і захисниць України
До привітань президента долучилася і перша леді Олена Зеленська, яка розповіла про героїчний подвиг українок у ЗСУ "нарівні з чоловіками".
Літак Зеленського приземлився у Кишиневі для святкування Дня Незалежності Молдови (відео) Літак Зеленського приземлився у Кишиневі для святкування Дня Незалежності Молдови (відео)
Володимир Зеленський із запізненням прибув до Кишинева на святкування Дня незалежності Молдови. Президент Румунії Клаус Йоханніс теж не зміг вчасно дістатися до Кишинева.
Літак Зеленського не зміг приземлитися в Кишиневі через туман Літак Зеленського не зміг приземлитися в Кишиневі через туман
Не лише літак Зеленського не може приземлитись у столиці Молдови. Зокрема, його румунський колега Клаус Йоханніс через туман також не може потрапити до Кишинева.
Loading...
Load next