Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2"

Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2"
У США попереджають, що публічні виступи проти майбутньої угоди можуть завдати шкоди відносинам між Вашингтоном та Києвом. Україна все ще сподівається, що США можуть зупинити проєкт за допомогою санкцій.

Адміністрація президента США просить Україну не висловлювати невдоволення та утриматися від критики угоди з Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Про це повідомляє Бабель, посилаючись на Politico

Окрім того, ЗМІ повідомляють, що американські чиновники нібито закликали не обговорювати з Конгресом потенційні плани Німеччини та США. Високопоставлений адміністрації Джо Байдена оскаржив цю інформацію, проте заявив, що ситуація значно складніша.

Джерело, близьке до президента Володимира Зеленського, повідомило журналістам, що Україна все ще вважає, що США можуть зупинити проєкт за допомогою санкцій. Проте, учасники переговорів зі Штатів дали зрозуміти, що відмовилися від блокування будівництва.

Україна цим рішенням вкрай незадоволена.

Наразі США і Німеччина близькі до домовленостей щодо газопроводу, вони готові оголосити рішення. До Києва з візитом прибув радник Держдепартаменту для переговорів.

Читайте також
Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом Держсекретар США Блінкен відвідає Україну з офіційним візитом
Державний секретар США Ентоні Блінкен в травні може відвідати Україну. Наразі тривають переговори та узгодження щодо візиту американського посадовця.
Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім Байден провів телефонну розмову із Зеленським, - Білий дім
Президент Сполучених Штатів Джо Байден та президент Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Переговори відбулися напередодні зустрічі Байдена з Володимиром Путіним, яка запланована на 16 червня у Женеві.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next